IMG-3178

Om oss - Erfaren hudterapeut i Uppsala

Företaget drivs av den auktoriserade och CIDESCO diplomerad hud- och spaterapeuten AnnaKarin Karlsson som har varit aktiv inom yrket i 7 år.
Snowflake Beauty Lounge grundades under våren 2017. Salongen är belägen mitt i centrala Uppsala.

Snowflake Beauty Lounge finner du i främre Luthagen. . 

Vi har ett brett behandlingsutbud som resultatgivande ansiktsbehandlingar, kraftfulla peelingar, fransförlängning, lashlift-permanent fransböj, browlift, färgning av fransar & bryn, formning av bryn, vaxning, suguring, avkopplande aromamassage och mycket mer.

Mitt mål som hudterapeut är att du som kund alltid ska få bästa behandling efter dina önskemål, vare sig du vill få en avkopplande stund för dig själv, eller vill ha en resultatinriktad behandling för din huds specifika behov.

Medlemmskap i SHR och behandlingsskadeförsäkring finns.

Hos oss på Snowflake Beauty Lounge i Uppsala blir du ompysslad från topp till tå!
 

Vem är AnnaKarin Karlsson?

Utbildad hud- och spaterapeut vid Yrkeshögskolan Hudvård och Spa i Stockolm 2013. Utbildningen är SHR-godkänd och jag innehar även internationellt CIDESCO-diplom i både beauty och Spa (Comité International d'Esthétique et de Cosmétologie).
Certifierad fransstylist (singel) 2017 hos Linda Vista.

Efter min examen jobbade jag under en kortare period  i Sälen på ett mindre Spa. Efter kyla och vind ville jag bredda mina vyer och åkte till  varmare breddgrader, Palma De Mallorca. Där jobbade jag som Spa host/Spa & fitness lead på Vings populära träningshotell Sunprime Waterfront.
Jag blev förälskad i mitt jobb, värmen och Spanien. Trivdes som fisken i vattnet och jobbade 3 säsonger för resebolaget Thomas Cook Northern Europe (Ving)
Att jobba utomlands gav mig  efarenhet, kundskap men framför allt personlig utvecklig.

Hösten 2016 flyttade jag hem till Sverige och mitt mål var att jag ville utvecklas som hudterapeut. Jag har breddat min kompetens och kunskap, utbildat mig i sockervax, fransförlängning singel och volym. Och senaste tillskottet blev en lashlift-permanentfransböj utbildning.
Jag har hunnit med att jobba på både Spa och en mindre hudsvårdssalong här i Uppsala. Såsom Selma City Spa, Uppsala Spa och Salong Ninah.

Att bli egen företagare har inte alltid varit en dröm. Utan det har växt fram successivt under de senaste månaderna.
Nu är jag mogen att ta detta stora steg ut i världen som egen företagare!
 
Jag är även utbildad undersköterska och är fortfarande aktiv inom vården. Men nu är tiden inne att stå på egna ben och enbart hålla mig till yrket hudterapeut!

Vägen till drömyrket Hudterapeut

Drömmen om att bli hudterapeut började redan på högstadiet, när intresset för makeup och hudvård väcktes till liv.
Tiden kom och jag skulle göra ett yrkesval på högstadiet. På den tiden fanns det inte så stort utbud på inriktningar inom hudvård och skönhet som det finns idag. Jag hade  en annan dröm och det var att jobba inom vården.
Jag valde omvårdnandsprogrammet och utbildade mig till undersköterska med inriktning akutsjukvård.

Efter studenten började jag jobba inom vården och efter några års arbete inom hemtjänst, vårdhem och olika avdelningar på Akademiska Sjukhuset hamnade jag på Thoraxintensiven där jag stormtrivdes.
Efter 12 år inom intensivvården kände jag att tiden var inne för en förändring. 

Med ett brinnande intresse för hudvård, färg och form och en känsla för service. Stod jag vid ett vägskäl som ledde mig till att ta klivet ut att förändra mitt liv. 
2013 började jag att studera vid Yrkeshögskolan hudvård och Spa i Stockholm.

Idag är jag glad att jag tog steget till att göra en helomvändning i mitt yrkesval. Jag älskar mitt yrke som hudterapeut, mitt hjärta brinner för hudvård och jag är en riktigt "krämnörd".
Att få jobba med det jag brinner för, hjälpa och vägleda mina kunder som hudteraput har jag och fått genom att arbeta i Uppsala på Beauty Lounge  till att få en frisk och hälsosam hud.

Med min ambision, kunskap och erfarenhet kommer vi tillsammans lägga grunden för att kunna optimera Din hudhälsa. Vi påbörjar arbetet till att få din hud i bästa möjliga form efter Dina egna förutsättningar.

Med min vägledning som erfaren hudterapeut och Ditt tålamod i kombination med rätt produkter och salongsbehandling i Uppsala kommer Du kunna få resultaten Du stävar efter.